FAQ

Alle veelgestelde vragen op een rij

FAQ

Webdesign

Zeker niet! Ik moet met je onderneming en jou samenwerken en ik moet mijzelf er wel prettig bij voelen!

Wanneer ik me niet goed voel bij jou als potentiële cliënt, of wanneer ik weet dat ik niet de juiste persoon ben voor jouw project, dan zal ik dat aangeven!

Zeker weten! Ik heb processen die je informeren en helpen om weloverwogen beslissingen te nemen. Het laatste dat ik wil is dat je je ongemakkelijk of overweldigd voelt.

Je bent altijd volledig eigenaar van je eigen website. Hoewel ik je niet graag kwijt raak als cliënt, kun je de website altijd verhuizen naar een andere partij. De website is gebouwd in WordPress, en kan daarom worden verhuisd naar bijna elke webhost.

Elk project is anders, maar gemiddeld duurt een website bouwproject tussen de 1 en 3 weken. Deze tijdslijn kan langer of korter zijn, afhankelijk van hoe snel teksten en afbeeldingen worden aangeleverd, en hoe snel wordt gereageerd op mijn mails en telefoontjes.

Ah, de meest gestelde vraag! En tegelijkertijd de moeilijkst te beantwoorden vraag.

De uiteindelijke investering die je moet doen om je nieuwe website te laten maken hangt van veel factoren af, niet in de laatste plaats het budget dat je voor de website opzij heeft gezet.

Wil je een eenvoudige website dat fungeert als je folder op het internet, of wil je een marketingmachine die leads voor je diensten binnenbrengt? Of wil je een kleine webwinkel of een uitgebreide e-commerce oplossing?

De ene site is heel anders dan de andere site, en het niveau van denkwerk en maakwerk ligt ook mijlenver uit elkaar. Daarom wil ik graag je budget voor het webdesign project weten voor ik een offerte stuur. Weet ik je budget, dan kan ik aangeven welke van je wensen mogelijk zijn binnen het budget, en wat niet.

Zonder een budget is het voor mij moeilijk om aan te geven wat ik wel of niet voor je kan doen binnen wat je wilt investeren.

Een budget opstellen, wanneer je niet precies weet wat je doel met de website is, is niet eenvoudig. Ga daarom bij jezelf na wat je wilt voor je contact met mij opneemt, en zoek uit:

  • wat het doel van de website is.
  • wat het je waard is om je doel te bereiken.
  • wat je bovengrens is voor het bereiken van het doel.

En probeer aan de hand van deze vragen je budget te bepalen

Afhankelijk van de situatie is dat mogelijk. Hiervoor moet ik de website van binnen bekijken voor ik een prijsindicatie kan geven. Overigens is het in de meeste gevallen goedkoper om opnieuw te beginnen dan een bestaande website te redesignen of een onvolledige website te voltooien.

JA! Het is de beste situatie voor de voortgang van de bouw van de website voor zowel jouw als klant als voor mij.

Ik ben vaak met verschillende klusjes gelijktijdig bezig, om dus zo de kwaliteit en snelheid van mij te garanderen, werk ik niet voordat ik 90% van de content heb!

Ik geef je zelfs een overzicht van de inhoud die nodig is, om de zaken makkelijker te maken. Dit geeft je richtlijnen voor het type tekst en afbeeldingen dat het beste zou presteren op je website.

Ja. Dit is iets dat door veel designers niet wordt vermeld voor ze beginnen aan een project. Je hebt minimaal webhosting (maandelijks of jaarlijks gefactureerd) en een jaarlijkse domeinnaamregistratie nodig. Wil je daarnaast dat je website wordt onderhouden of dat je support krijgt, dan zal dat ook maandelijks terugkomen.

Gedurende de eerste maand na oplevering bied ik garantie op de correcte werking van je site.

Maak je gebruik van een servicecontract, dan zorg ik ervoor dat ook na de eerste maand je website’s software up-to-date blijft. Bij eventuele problemen met nieuwe versies van de software zorg ik ervoor dat de site wordt teruggezet naar de oudere versie van de software, zodat de site weer draait.

FAQ

Hosting en onderhoud

Je website heeft een plaats nodig om te “leven”; een computer waarop de software draait. Dit heet een hosting server. Deze server zorgt ervoor dat diegenen die je website willen bezoeken naar de juiste plaats worden gestuurd, en dat de website werkt. Geen hosting, geen website.

Een domeinnaam is de unieke naam die je aanschaft voor je website. Het is de naam waaronder je website bekend staat op het internet.

De domeinnaam wordt door een domeinnaamserver omgezet in een reeks getallen die de computer waar je website staat identificeren. Zonder domeinnaam zou iemand die je website wilt bezoeken deze getallen moeten intikken in de browser.

Jazeker! Ik bied website hosting aan voor je website. Ik zorg ervoor dat je site wordt geïnstalleerd op de server. Daarnaast krijg je toegang tot het controlepaneel voor de host, zodat je zelf e-mailadressen kunt aanmaken, en andere technische zaken kunt regelen. Wil je dit niet zelf doen, dan neem ik dit graag voor je uit handen.

Natuurlijk. Gedurende de eerste maand na oplevering bied ik ondersteuning bij problemen met de site. Daarna kun je bij mij terecht voor support wanneer je een maandelijks servicecontract afsluit voor support en/of onderhoud van je website. Bekijk hier mijn service mogelijkheden! Wil je zonder servicecontract toch hulp bij een probleem, dan reken ik mijn standaard uurtarief van 50 euro per uur exclusief btw.

Ìk doe mijn best om alle e-mails en telefoontjes die worden ontvangen binnen normale openingstijden binnen 2 uur te beantwoorden. Gaat het om een echt noodgeval, dan kun je mij bellen op 0640879803 .

Jazeker! Je kunt een maandelijks servicecontract afsluiten voor support en/of onderhoud van je website. Daarbij zorg ik er dagelijks voor dat de software van je website up-to-date is, en dat er een backup wordt gedraaid. Sluit je geen servicecontract af, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van je website.

Bekijk hier mijn onderhoudspakketten.

FAQ

Betalingen

Betalen gaat bij mij heel eenvoudig: ik stuur een factuur via e-mail, en deze betaal je via iDeal.

  • Opdracht tot € 1000: hierbij stuur ik één factuur voor het gehele afgesproken bedrag. Ik begin met het project wanneer deze factuur is betaald.
  • Opdracht boven de € 1000: 50% vooraf, 50% bij oplevering.
    Ik begin met het project na ontvangst van de aanbetaling. Is de website klaar en ben je tevreden, dan stuur ik een factuur voor de tweede 50%. Na ontvangst van de betaling van de factuur is de website je eigendom, wordt deze op de server gezet, en krijg je toegang.
  • Onderhoudskosten en support worden jaarlijks gefactureerd.

Ik doe niet aan betalingstermijnen en betalingsregelingen; ik ben geen bank. Dus geen 30 dagen betalingstermijn of termijnbetalingen. 

Wanneer je een product of dienst hebt waarin je genoeg waarde voor mij toevoegt, ben ik zeker bereid om te kijken naar de mogelijkheden!

Ik heb verschillende klanten op deze manier geholpen en vind het erg leuk om te doen!

Nee. Ik ken je nog niet, je kent mij niet. We zijn vreemden die een zakelijke overeenkomst sluiten; hoe weet ik dat je mij het projectbedrag in z’n geheel betaalt?

Ik heb in het verleden vaker achter klanten aan moeten zitten voor betalingen en dat kost mij simpelweg te veel energie. Mijn portfolio spreekt voor zich, zo kan je er zeker van zijn dat de dienst waarvoor je betaald geleverd wordt.

Verder bouw ik de website op mijn eigen systeem, en zet ik deze pas op je hosting server wanneer het projectbedrag volledig op mijn rekening staat. Tot die tijd is de website mijn eigendom

Dat is zeker mogelijk, en doe je het zelf, dan is het misschien zelfs nog gratis ook.

Ik breng mijn ervaring en expertise naar het project. Ik weet wat wel en wat niet werkt, en of een bepaalde functie wel of niet aan te raden is. Ik weet ook hoe ik ervoor kan zorgen dat de gevraagde functionaliteit echt werkt.

Bij mij heb je zekerheid dat ik een goed werkende, professioneel uitziende website aflever aan het einde van het project.

Weet je echt hoeveel tijd een moeite een bepaalde aanpassing in beslag neemt?

Heb je een wijziging aan je website, geef dan duidelijk aan wat je wilt laten veranderen en op welke pagina dit moet gebeuren. Ik laat je weten wanneer ik eraan kan werken en hoeveel het je gaat kosten. (bij een servicecontract kost dat uiteraard niks extra’s)