FAQ Webdesign

Dit is de eerste keer dat wij een website laten maken, helpen jullie ons door het hele proces heen?

Zeker weten! Het geeft niks dat je niet weet waar je moet beginnen en wat er allemaal bij komt kijken. Daar zijn wij voor! Wij zorgen ervoor dat alle stappen omtrent het designen van een website duidelijk zijn.

Wie wordt de eigenaar van de opgeleverde website?

Je bent altijd volledig eigenaar van je eigen website. De websites worden altijd gebouwd met WordPress, een gebruiksvriendelijke CMS (Content Management Systeem). Na de oplevering van de website is er een mogelijkheid een onderhoudspakket af te sluiten of om het onderhoud van de website zelf te verrichten.

Hoe lang duurt het om een website te maken?

Elk project is anders, maar gemiddeld duurt het maken en designen van een website tussen de 2 en 4 weken. Dit kan langer of korter zijn, afhankelijk van hoe snel teksten en afbeeldingen worden aangeleverd, en hoe snel wordt gereageerd op mailtjes, follow-ups en telefoontjes.

Wat kost het om een website door jullie te laten maken?

Ah, de meest gestelde vraag! En tegelijkertijd de moeilijkst te beantwoorden vraag. De uiteindelijke investering die je moet doen om je nieuwe website te laten maken hangt van veel factoren af, niet in de laatste plaats het budget dat je voor de website opzij kan zetten. Wil je een eenvoudige website dat fungeert als je folder op het internet of wil je een marketingmachine die leads voor je diensten binnenbrengt? Wil je een kleine webwinkel of een uitgebreide e-commerce oplossing? De ene website is heel anders dan de andere website en het niveau van denk-en-maakwerk ligt ook mijlenver uit elkaar. Op basis van het budget kunnen de functies en het design worden uitgewerkt.

Ik weet nog niet wat mijn budget is, wat nu?

Zonder een budget is het voor mij moeilijk om aan te geven wat ik wel of niet voor je kan doen binnen wat je wilt investeren. Een budget opstellen, wanneer je niet precies weet wat je doel met de website is, is niet eenvoudig. Ga daarom bij jezelf na wat je wilt voor je contact met mij opneemt, en zoek uit: 1.Wat het doel van de website is. 2.Wat het je waard is om je doel te bereiken. 3.Wat je bovengrens is voor het bereiken van het doel. Probeer aan de hand van deze vragen je budget te bepalen.

Zijn er verdere kosten aan het bezitten van een website?

Ja. Dit is iets dat door veel bureaus niet wordt vermeld voor ze beginnen aan een project. Je hebt minimaal webhosting (maandelijks of jaarlijks gefactureerd) en een jaarlijkse domeinnaamregistratie nodig. Wil je daarnaast dat je website wordt onderhouden of dat je support krijgt, dan zal dat ook maandelijks of jaarlijks gefactureerd terugkomen.

FAQ SEO

Wat zijn on-page SEO ranking factoren?

On-page SEO ranking factoren zijn alle elementen die op een webpagina zelf aanwezig zijn en die van invloed zijn op zoekmachine rankings voor specifieke zoekwoorden. Voor effectieve optimalisatie worden met een zoekwoorden onderzoek vooraf de zoekwoorden bepaald. De twee belangrijkste on-page ranking dimensie zijn content en interne hyperlinks. De content is de basis waarop we worden gerangschikt, maar zonder interne links is het onmogelijk voor zoekmachines om deze content te ontdekken. Ook worden interne links gebruikt om pagina’s op een domein te rangschikken van minder naar meer belangrijk en dit op basis van de hoeveelheid interne links die een URL ontvangt. Andere on-page SEO factoren zijn alle zichtbare teksten, alle onzichtbare HTML-elementen in de paginabron en PageSpeed ​​factoren zoals caching en compressietechnieken voor afbeeldingen en bestanden.

Wat zijn off-page SEO ranking factoren?

Off-page SEO ranking factoren zijn alle elementen die zich niet op de webpagina zelf bevinden en die van invloed zijn op zoekmachine rankings. De belangrijkste off-page ranking dimensie is het aantal externe links dat naar een website of webpagina verwijst wat ook backlinks worden genoemd. Andere belangrijke dimensies zijn vertrouwen (SSL, domein leeftijd etc), reputatie (social media volgers, aantal shares etc) en lokalisatie / personalisatie (land en taal van de website etc). Tevens zijn het aantal reviews op de Google Mijn Bedrijf pagina van invloed op rankings en dit valt onder de reputatie van een website en bedrijf.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het process van het vergaren en verdienen van backlinks met als doel het verhogen van de PageRank c.q. autoriteit van een website en voor hogere rankings in zoekmachines. Het is belangrijk dat het linkbuilden op een zorgvuldige wijze wordt uitgevoerd en in overeenstemming met de richtlijnen voor inkomende links van Google. Als dit niet zorgvuldig gebeurd of als er ‘verboden’ technieken worden gebruikt, dan kan dit een zeer nadelige uitwerking hebben op de rankings van een website.

Wat is crawlen en indexatie en hoe werkt het?

Wanneer Googlebot een nieuwe website ontdekt dan zal die bij het eerste bezoek beginnen met het in kaart brengen van alle interne deep links op de voorpagina wat in feite pagina’s van de website zijn. Bij het tweede bezoek zal Googlebot de eerst volgende pagina op dezelfde manier crawlen. De eerst volgende pagina is de link op de voorpagina die het meest links bovenaan de pagina staat omdat crawlers van links naar recht en van boven naar beneden werken. Voor alle nieuw gevonden pagina’s zal Googlebot precies hetzelfde doen, namelijk alle interne links er uit filteren en opslaan als nieuwe pagina om later te indexeren. Nadat alle pagina’s zijn gevonden zal Googlebot deze opnieuw bezoeken voor de analyse van de inhoud daarvan en om te controleren of die opgenomen moet worden in de index.

Waarom veranderen en schommelen rankings in de zoekmachines?

Zoekmachines zoals Google Search veranderen regelmatig de manier waarop de rankings worden berekend en dit worden updates genoemd. Bij aanpassingen van deze berekening wordt dit meestal gedaan op basis van bestaande ranking factoren en soms op basis van nieuwe ranking factoren. Als er een grote update heeft plaatsgevonden aan hoe de rankings berekend worden dan zal dit veranderingen in rankings voor veel websites teweegbrengen. Alle rankings stijgen en dalen continue en dit omdat de concurrentiedruk ook continu verandert door bijvoorbeeld nieuwe spelers in de markt of omdat concurrenten meer zijn gaan investeren in seo. Veranderingen aan content en het toevoegen en verwijderen van pagina’s zijn ook van invloed op de rankings net als wanneer er nieuwe backlinks bijkomen of juist backlinks zijn verwijderd.

Wat wij doen