Trending deze week: de Europese toekomst van online-shoppen op TikTok

Livestream-shoppen op TikTok is big business in China. Het biedt de kans aan bedrijven om hun producten in real-time te tonen via evenementen die live worden gestreamd.

Door aan deze evenementen deel te nemen, kunnen TikTok-gebruikers producten kopen zonder de app te verlaten. Het merk heeft deze feature een paar maanden geleden ook geïntroduceerd in Europa maar deze lancering is afgeblazen omdat het totaal niet aansloeg. 

Organisch kennen we natuurlijk de bekende #tiktokmademebuyit. ​​Met meer dan 18 miljard views (en counting) neemt het platform de digitale word-of-mouth marketing over. Niet alleen het verbazingwekkende aantal views maakt deze hashtag essentieel, maar ook de impact ervan op de merkbekendheid en het stimuleren van de verkoop. 

Ook al zien we deze trend in Europese livestreams niet terug komen, heeft TikTok tóch besloten om volgende stappen te nemen met de introductie van 3 nieuwe Shopping Ads. Het bedrijf introduceert Video Shopping Ads, Catalogus Listing Ads en Live Shopping Ads.

Nu is de vraag of dit dan wél zal werken in Europa en misschien nog belangrijker: hoe gaan ze de Europese consumenten overhalen om dit te gaan gebruiken?

TikTok blijft in ieder geval optimistisch. Met de data die ze tot nu toe hebben verzameld in het achterhoofd, hopen ze dat deze nieuwe manieren van online shoppen toch wel een ding worden en zeggen ze dat gebruikers geïnteresseerd zijn in meer in-stream koopopties.

‘56% van TikTok gebruikers zegt dat ads op het platform hun een nieuw merk of product laat ontdekken’. ‘48% van TikTok gebruikers heeft interesse in het aankopen van het platform tijdens de aankomende 3 maanden” en ‘70% van TikTok gebruikers zegt dat het makkelijk is om iets via TikTok shopping ads te kopen’. 

Wij zijn erg benieuwd en gaan het de volgende aantal maanden in de gaten houden! Stay tuned.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *