Ons bureau zorgt voor een beter
vindbare website

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Wanneer je een SEO bureau (zoekmachine optimalisatie bureau) inschakelt doe je dat om jouw website beter vindbaar te laten worden op het internet en dan vooral via de bekende zoekmachines. 

De SEO specialist van het SEO bureau zal zijn werkzaamheden starten met een kansen onderzoek. Hij kijkt hoe jouw website momenteel scoort en of alles goed in elkaar steekt op de website zelf. De prestaties van het kansen onderzoek worden vervolgens in kaart gebracht. Om deze taak goed uit te voeren doet de SEO specialist als het ware alsof hij een internetgebruiker is die op zoek is naar de producten en/of diensten die jij aanbiedt via jouw website. Daarmee wordt bekend met welke woorden de potentiële bezoeker zoekt en welke woorden er belangrijk zijn voor jouw website. Er wordt ook onderzocht wat een bezoeker doet nadat hij een zoekwoord heeft ingetypt. Komt hij dan op jouw website en zo ja, wat doet hij dan? Op deze manier wordt er vastgesteld waar de aandacht van die bezoeker door wordt getrokken, wanneer een bezoeker op jouw website overgaat tot een aankoop of wanneer juist niet. Het doel van het SEO bureau is er met name op gericht om meer (kopende) bezoekers te krijgen op jouw website. Hoe hoger het aantal bezoekers, hoe hoger de rang in de zoekmachine.Waarom is zoekmachine optimalisatie van belang?

Een van de meest duurzame en efficiënte online marketing tactieken is zoekmachine optimalisatie. Door een hoge positie in een zoekmachine krijg je meerdere bezoekers op jouw website. Zeker wanneer jezelf geen tijd hebt om je website dagelijks te updaten of niet weet hoe je jouw website kan optimaliseren dan is het verstandig om de SEO uit te besteden aan een SEO bureau. Een SEO bureau start met het maken van een strak en goed doordacht zoekmachine optimalisatie actieplan om jouw website beter zichtbaar te maken voor jouw doelgroep en potentiële klanten. Dat doen ze in de regel door een aantal zaken uit te zoeken:

·         Welke zoektermen worden door jouw doelgroep gebruikt?

·         Wat zijn de doelstellingen van jouw website en sluiten die zoekwoorden hierop aan?

·         Hoe wordt jouw website gezien door Google?

·         Wat moet gebeuren om hoger in de ranglijst van Google te komen?Je website verbeteren in samenwerking met een SEO bureau

Om hoger in de ranglijst van Google te komen moet je website technisch worden verbeterd. Dan hebben we het onder andere over:

·         De juiste snelheid van website en server.

·         De veiligheid van de website.

·         De website teksten die zichtbaar zijn in de resultatenlijst van Google.

De technische zaken zoals snelheid en veiligheid kun je vaak zelf wel regelen. Maar het aanpassen van website teksten voor een betere zichtbaarheid, kun je met een gerust hart overlaten aan een SEO bureau. Zij zullen specifieke waarden, teksten en afbeeldingen, aan je website toevoegen waardoor jouw website ten opzichte van jouw concurrenten meer onderscheidend wordt. Dit alles heeft tot doel om potentiële klanten te overtuigen om jouw website te bezoeken. Een SEO specialist weet precies hoe een goede website is opgebouwd en waar teksten en afbeeldingen moeten staan. Zo krijg je een goede overzichtelijke website.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Het hebben van een prachtige, goed lezende website is helaas niet voldoende voor een hogere rang in een zoekmachine. Voor SEO is linkbuilding belangrijk omdat elke link die jij op een andere website plaatst, een positief effect kan hebben op de vindbaarheid van jouw website. Zowel externe links als interne links zijn een belangrijk onderdeel om hoger te scoren in de zoekmachines. Het is zelfs zo dat je niet bovenaan de ranglijst in Google komt zonder links. Zoekmachines kunnen het aantal verwijzingen naar en van jouw website eenvoudig met algoritmes achterhalen. Algoritmes zijn wiskundige constructies die allerlei componenten in een bepaalde volgorde samenvoegt om een bepaald doel te bereiken. Een SEO specialist weet precies hoe je links plaatst, wat de doelstelling is en wat de belangrijkste zoekwoorden zijn. Zo wordt een natuurlijk linkprofiel aangemaakt die verwijst naar jouw website. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *